Sju medarbetare på Moelven Skog AB hann njuta av isfiske medan isen låg tjock på Örnäs

9 mars sken solen över isen på Örnäs. Moelven Skog AB hade en spännande eftermiddag framför sig med sin bokning lunch, lerduveskytte och isfiske.

Efter en god start med Cornelis fantastiska gulash på lokalfångad vilt, mild creme fraiche och nybakat bröd var medarbetarna på Moelven redo att möta upp vår skytteguide Mathias.

Stärkta av kaffe och Mathias instruktioner kickade tävlingsinstinkterna in och det samlades poäng utifrån pricksäkerhet från flera av de vana jägarna, men även från nybörjaren. Med Mathias kunskaper som lärare på Viltvårdsgymnasiet finns mångårig erfarenhet av skyttehandledning.

Fika utöver det vanliga
Väl tillbaka vid sjön var det återigen dags att hänföras av Cornelis kokkonst, nämligen den berömda vaniljsmulkakan tillsammas med kokaffe över öppen eld.

Nu var det dags för det spännande isfisket. Med Mikael, Klarafors fiskeguide på plats, isdubbar, halkskydd och fiskeutrustning redo lärde sig medarbetarna snabbt hur de skulle hantera utrustningen, vad som händer när man får napp och hemliga tips och trix för god fiskelycka.

Napp efter 30 sekunder

Och fiskelycka blev det! Hela 15 regnbågar drogs upp av deltagarna på plats. Vår skicklige guide Mikael var snabbt på plats för att hjälpa till att ta hand om fångsten. När alla kände sig färdiga och nöjda hade de med sig flera påsar färdigrensad fisk, recepttips och nya minnen hem.

Tack för en fantastisk dag Moelven Skog AB och varmt välkomna åter!

/Ida, Mikael och Mathias