I samarbete med Forshagaakademin öppnar Klarafors Event nu anmälan till en distansutbildning på 6 månader för den som vill driva hunddagis, hundpensionat eller jobba med hundrastning.

Pernilla Pöykiöniemi, hundsportansvarig och coach på Klarafors Event samt lärare på hundsportgymnasiet vid Forshagaakademin har sett ett växande intresse och ser fram emot starten i september:

”Enligt Jordbruksverket ska en person som vill starta och driva hunddagis, hundrastningsverksamhet eller hundpensionat ha utbildning om hundar. Det är länsstyrelsen som beviljar tillstånd för dig som vill jobba med att driva hunddagis, hundpensionat och hundrastning. I den här utbildningen får du allt som Jordbruksverket kräver – och lite till!”

I utbildningen ingår bland annat teoretiska block inom lagar och regler, hygien och smittskydd samt om hundens beteendebehov och stress.

”Förutom att du får med dig all kunskap om att driva ett hunddagis får du även med dig vad som krävs för att starta upp verksamheten, marknadsföring och kundvård” berättar Pernilla Pöykiöniemi som själv har gedigen erfarenhet av entreprenörskap inom hundbranschen.

Utbildningen startar i september 2022 och drivs parallellt med den ettåriga distansutbildningen Certifierad hundtränare och coach som är fullbokad med 20 deltagare från hela landet.

 

 

Pernilla Pöykiöniemi

Pernilla Pöykiöniemi

Hundsportansvarig

Pernilla är beteendevetare med specialisering inom psykologi och pedagogik på humansidan och coach, aktivt tävlande och domare på hundsidan. Hon tränar ekipage på alla nivåer – från vardagsliv till hundsport, från nybörjare till landslagsekipage. Dessutom utbildar hon andra instruktörer och är ansvarig för domarutbildarna inom freestylesporten. På ForshagaAkademin är hon gymnasielärare på hundsportprogrammet och inom Klarafors Event utbildningsansvarig för vuxenutbildningarna. Själv tävlar hon och hunden Lexus för Svenska landslaget i hundsporten Heelwork to Music.