Med några av landets främsta experter gör Klarafors Event en rejäl nysatsning.

Bland annat genom en rekrytering av en verksamhetsledare och ett tillspetsat utbud av naturnära aktiviteter.

– Det känns som en väldigt spännande utmaning och jag tror mycket på konceptet, jag ser fram emot att vara med på den här utvecklingsresan av Klarafors Event, säger Ida Kraft, verksamhetsledare. 

Tidigare har Klarafors Event verksamhet primärt hanterats av anställda till dotterbolaget ForshagaAkademin. Kompetens från sportfiske, jakt, hundsport, äventyrsturism och viltvård är lätt att överföra till ett eventbolag med fokus på aktiviteter utomhus. 

 

– Vi ser ett ökat intresse och sug efter upplevelser i naturen, genom vår kunskap kan vi erbjuda just detta på en riktigt hög nivå, säger Lollo Englund, en av grundarna och ägarna till Klarafors Event AB.

 

Ett självklart val för naturnära upplevelser

För att spetsa till sina paketeringar samt för att nå ut till fler har Ida Kraft rekryterats som verksamhetsledare.

 

Med en gedigen bakgrund inom besöksutveckling och turism kommer hon nu ansvara för att på allvar etablera Klarafors Event som ett självklart val för naturnära upplevelser, kurser och event i Värmland. Närmast kommer Ida från en roll på Säffle kommun där hon bland annat jobbat med destinationsutveckling och evenemang.

 

– Jag tror mycket på friskvårdsaspekten av att göra saker tillsammans i naturen. Det kan handla om aktiviteter som får grupper att bli starkare tillsammans. Men det kan också bara vara ett sätta att få koppla av och koppla bort tillsammans med naturen som kuliss. Många är nyfikna på naturen och genom den kunskap vi har och kan förmedla genom våra guider kan vi hjälpa fler att sänka sina trösklar för att skapa sina egna äventyr, säger Ida Kraft. 

 

– Vi är säkra på att det ligger rätt i tiden att satsa nu, många vill upptäcka naturen, ta nästa steg och lära sig mer. Vårt utbud passar perfekt för företag och privata grupper som vill bryta vardagen. Genom det täta samarbetet med ForshagaAkademin har vi både spetskompetens och en enorm bredd i både kunskap och utrustning. Därför kan vi skräddarsy lösningar som passar alla typer av grupper, säger Lollo Englund.

 

Sedan tidigare finns även hundsportexperten Pernilla Pöykiöniemi och fiskeguiden Mikael Eriksson knutna till Klarafors Events verksamhet. 

 

Hyr en sjö och få maten serverad

Exempel på aktiviteter är möjligheten att hyra en sjö för fiske, lerduveskytte, klättring, kajak och naturyoga. Självklart med möjligheten till mat, med råvaror från närområdet, tillagad utomhus. 

 

Det värmländska finns givetvis närvarande i utbudet tack vare landskapets varierande natur och stora möjligheter.

 

– Jag är uppvuxen i Värmland brukar jag säga, eftersom vi flyttade runt en del. Berättartraditionen och det mystiska har alltid lockat mig. Det finns en stolthet över Värmland som jag delar och det genomsyrar även Klarafors Event, säger Ida Kraft.