Hundfrisörutbildning

Utbildningen för dig som vill jobba som hundfrisör med bad, klipp och trim på olika raser.

 

Utbildning till hundfrisör

Utbildningen för dig som vill bli en duktig hundfrisör med kunskap om bad, klipp och trim på olika raser.
Förutom detta ingår en hel del kunskap och träning på att läsa av hundars språk och skapa en miljö där hunden känner sig trygg i hanteringen.
Antalet platser är begränsade

Viktiga datum:

Helg 1
23-24 mars kl. 9:00-17:00

Helg 2
20-21 april kl. 9:00-17:00

Helg 3
25-26 maj kl. 9:00-17:00

Helg 4
6-7 juli kl. 9:00-17:00

Helg 5
24-25 augusti kl. 9:00-17:00

 

Läs mer om utbildningen:

Utbildningsinfo

En grundutbildning där du blir av ForshagaAkademin certifierad Hundfrisör. Utbildningen arrangeras av Klarafors Event och ForshagaAkademin. 

Under den här utbildningen lär du dig grunderna i allt från vardagsvård till olika tekniker inom klipp och trim. Du får lära dig hur du tar hand om utrustning och lokaler, men också dig själv i yrket som hundfrisör och det viktigaste av allt – hur du kan skapa en trygg miljö för hunden. Du lär dig känna igen signaler på stress och rädsla i ett tidigt skede, och hur du kan bemöta hunden i dessa situationer. Genom att bli duktig på hundens beteende, behov och språk kan du redan från början skapa förutsättningar för ett tryggt besök hos dig i allt från lokalens utformning till rutinerna i samband med besöket och de kommunikationsmetoder du använder.

Moment

 • Hundhantering, beteende, behov och hundspråk.
 • Salongsvård, ergonomi och hygienkunskap.
 • Verktygskunskap, hantering och vård av hundfrisörens verktyg.
 • Bad
 • Föning
 • Borstning
 • Klippning
  Inklusive vardagsklippning av pudel, vardagstrimning av border terrier, tax och jackrussel samt vardagsputs av retriever- och spaniel-raser.
 • Trimning
 • Examen

 

Viktigt att veta

 

 • Utöver helgträffarna tränar du själv på de olika momenten på övningshundar du själv skaffar på hemmaplan. Det är viktigt att lägga ner tid på de praktiska delarna för att bli en duktig hundfrisör.

   

 • Mellan helgträff 4 och 5 har du praktik på en salong för att få ytterligare erfarenhet. Denna praktikplats ordnar du själv, och det är en fördel om du börjar leta redan i början av utbildningen.

   

 • Helgträffarna sker i Forshaga, Värmland i ForshagaAkademins lokaler vid Hundsportgymnasiet / Klarafors Hundsport. Samtliga helgträffar är obligatoriska.

   

 • Detta är en basutbildning där du lär dig grunderna. Därefter kan du komplettera med rasspecifika klippningar och trimningar efter intresse. Du lär dig grunden i en vardagsfrisyr samt klipp- och trimteknik.

 

Förkunskaper

Hundvana krävs men inga specifika förkunskaper. Vi går igenom allt från grunden. 

 

 

Utbildningskostnad:
42 500,- ink. moms.
Utrustning för att jobba som hundfrisör ingår till ett värde om ca 7000,- Certifiering ingår.
8500,- betalas i samband med anmälan och bekräftelse om att du har fått plats. Anmälningsavgiften dras sedan av från återstoden.
Resa, boende och lunch ingår inte.

 

ANMÄLAN ÄR BINDANDE 2 VECKOR EFTER ATT ANMÄLNINGSAVGIFTEN OM 8500,- ÄR BETALD. DÄREFTER INGÅR BETALNINGSSKYLDIGHET ÄVEN OM DU VÄLJER ATT INTE SLUTFÖRA UTBILDNINGEN.

Klarafors utbildningar genomförs i samarbete med

Möt Charlotte Nilsson, certifierad hundtränare och coach genom Klarafors utbildning 2021

 

 • Varför ansökte du till utbildningen certifierad hundtränare och coach hos ForshagaAkademin / Klarafors Event?

”Jag har alltid haft en liten dröm att någon gång få jobba med hund på ett eller annat vis. När jag såg en annons om denna utbildning så tänkte jag att NU ska jag ta chansen – det ångrar jag inte en sekund!!! ”

 • Vad tycker du är det bästa med den här utbildningen?

”Utbildningen ger en bred grund, den fokuserar inte bara på hundträning utan vi får kunskap om så många olika delar kring både hund och människa vilket är jättebra! Vi fokuserar mycket på kontakt och samspel i hundträningen vilket gett mig mycket även i träningen med min egen hund.”

 • Hur ser dina planer ut när utbildningen är slut?

”Efter utbildningen hoppas jag kunna starta mitt eget företag med kursverksamhet. Jag tänker nog i första hand rikta mig mot familjehunden – hur vi med grundträning, aktivering och berikning kan göra livet enklare och roligare tillsammans med hunden! ”

Charlotte Nilsson

Certifierad hundtränare och coach 2021