Hundsport

Kurser och utbildningar för hundägare och för dig som vill jobba med hundar

Jag har världens bästa jobb! Varje dag möter jag hundar och människor för att tillsammans berika livet, ha roligt och utvecklas, eller lösa problem som kan dyka upp i vardagen, träning eller tävling. ForshagaAkademin och Klarafors Event ligger i Värmland och står för kvalitet, utbildning, utveckling och upplevelser, och jag är otroligt stolt över att få vara en del av Sveriges bästa och häftigaste kunskapscenter. Våra kunder och deltagare påpekar ofta att våra utbildningar är något utöver det vanliga. Har du en gång kommit till oss så ser vi dig förmodligen igen och igen och igen. Det är vårt bästa betyg och en fantastisk bekräftelse.
Läs mer via länkarna ovan och välj bland föreläsningar, kurser, läger och utbildningar. Min förhoppning är att jag ska få träffa just dig om du vill gå en kurs för er egen skull, eller om du drömmer om att kunna göra som jag – utbilda andra inom hundliv, hundträning eller hundsport. Mitt arbete och tankesätt genomsyras av hundens välbefinnande, jämte kvalitet som leder till att du når dina mål. Det mesta går att uppnå med rätt vilja, strategi och tålamod. Vi ger dig verktygen!
Varmt välkommen till oss!
Pernilla Pöykiöniemi

Hundutbildningsansvarig, Klarafors Event

Vi som jobbar med hundar hos Klarafors Event och ForshagaAkademin

På Klarafors Event leds alla hundkurser och utbildningar i samarbete med Hundsportgymnasiet vid ForshagaAkademin. Skolans lokaler, redskap och personal är bland de ledande i landet avseende kvalitet, kunskap och gedigen erfarenhet av träning och tävling på elitnivå.

Pernilla Pöykiöniemi

Pernilla Pöykiöniemi

Hundutbildningsansvarig

Pernilla är beteendevetare med specialisering inom psykologi och pedagogik på humansidan och coach, aktivt tävlande och domare på hundsidan. Hon tränar ekipage på alla nivåer – från vardagsliv till hundsport, från nybörjare till landslagsekipage. Dessutom utbildar hon andra instruktörer och är ansvarig för domarutbildarna inom freestylesporten. På ForshagaAkademin är hon gymnasielärare på hundsportprogrammet och inom Klarafors Event utbildningsansvarig för vuxenutbildningarna. Pernilla och border collien Lexus tävlade för svenska landslaget i sporten heelwork to music fram till 2023 då Lexus pensionerades.

 

Jesper Henningsson

Jesper Henningsson

Hundtränare och coach

Jesper är av ForshagaAkademin certifierad hundtränare och coach med fördjupning inom hundens beteende, behov och språk, nosarbete, friskvård och fysträning samt rallylydnad. Han är också tävlingsledare inom freestyle och HtM.
Jesper håller i kurser, tematräningar och privatträningar.

Tuwa Varberg

Tuwa Varberg

Hundtränare och coach

Tuwa är utbildad vid Hundsportgymnasiet hos ForshagaAkademin och certifierad hundtränare och coach med fördjupning inom lydnad, nosarbete, friskvård och fysträning samt agility. Hon är också utbildad allmänlydnadsinstruktör via Svenska Brukshundsklubben och diplomerad hundmassör.
Tuwa håller i kurser och privatträningar.

Emelie Johansson

Emelie Johansson

Hundtränare och coach

Emelie är utbildad vid Hundsportgymnasiet hos ForshagaAkademin och certifierad hundtränare och coach med fördjupning inom agility. Hon är också utbildad allmänlydnadsinstruktör via Svenska Brukshundsklubben och diplomerad hundmassör.
Emelie håller i kurser, främst inom agility.