Hundsport

Kurser och utbildningar för hundägare och för dig som vill jobba med hundar

Jag har världens bästa jobb! Varje dag möter jag hundar och människor för att tillsammans berika livet, ha roligt och utvecklas, eller lösa problem som kan dyka upp i vardagen, träning eller tävling. ForshagaAkademin och Klarafors Event ligger i Värmland och står för kvalitet, utbildning, utveckling och upplevelser, och jag är otroligt stolt över att få vara en del av Sveriges bästa och häftigaste kunskapscenter. Våra kunder och deltagare påpekar ofta att våra utbildningar är något utöver det vanliga. Har du en gång kommit till oss så ser vi dig förmodligen igen och igen och igen. Det är vårt bästa betyg och en fantastisk bekräftelse.
Läs mer via länkarna ovan och välj bland föreläsningar, kurser, läger och utbildningar. Min förhoppning är att jag ska få träffa just dig om du vill gå en kurs för er egen skull, eller om du drömmer om att kunna göra som jag – utbilda andra inom hundliv, hundträning eller hundsport. Mitt arbete och tankesätt genomsyras av hundens välbefinnande, jämte kvalitet som leder till att du når dina mål. Det mesta går att uppnå med rätt vilja, strategi och tålamod. Vi ger dig verktygen!
Varmt välkommen till oss!
Pernilla Pöykiöniemi

Hundutbildningsansvarig, Klarafors Event

Pernilla Pöykiöniemi

Pernilla Pöykiöniemi

Hundutbildningsansvarig

Pernilla är beteendevetare med specialisering inom psykologi och pedagogik på humansidan och coach, aktivt tävlande och domare på hundsidan. Hon tränar ekipage på alla nivåer – från vardagsliv till hundsport, från nybörjare till landslagsekipage. Dessutom utbildar hon andra instruktörer och är ansvarig för domarutbildarna inom freestylesporten. På ForshagaAkademin är hon gymnasielärare på hundsportprogrammet och inom Klarafors Event utbildningsansvarig för vuxenutbildningarna. Själv tävlar hon och hunden Lexus för Svenska landslaget i hundsporten Heelwork to Music. 

 

Erika Springfeldt

Erika Springfeldt

Agilitykursledare och tävlingsansvarig

Erika är lärare och leg. djursjukskötare på Hundsportgymnasiet, kursledare och tävlingsansvarig inom Agility på Klarafors Event och tävlar själv i sporten på elitnivå.

Se mer av Erikas agility på instagram: @agilitypeak

Sara Lidén

Sara Lidén

Kursledare lydnad

Sara är lärare på hundsportgymnasiet och håller lydnadskurs på Klarafors Event. Hon tävlar bland annat i Lydnadslandslaget med stora framgångar i sporten. Hösten 2022 kan du gå en helgskurs i Startklass Lydnad för Sara.

Jesper Henningsson

Jesper Henningsson

Hundcoach och kursledare

Jesper är certifierad hundtränare- och coach och håller kurser i valpträning, nosarbete&nosework, friskvård samt privatträningar för dig som vill få coaching med din hund. 

Tuwa Varberg

Tuwa Varberg

Hundcoach och kursledare

Tuwa är utbildad vid Hundsportgymnasiet på ForshagaAkademin och därmed certifierad instruktör i lydnad, nosarbete, friskvård och agility. Utöver sin utbildning på ForshagaAkademin är hon även utbildad vid Svenska Brukshundsklubben. Tuwa håller valpkurser, lydnadskurs samt provatträningar som hundcoach.