Forshaga Hundfest

18-19 maj 2024 arrangerar Klarafors Event tillsammans med Hundsportgymnasiet hos ForshagaAkademin en 2-dagarsfest fylld med det mesta du kan tänka dig inom hund – officiella tävlingar, utställare, försäljning, prova på-aktiviteter och massa annat skoj. 

 

Följ DETTA FACEBOOK-EVENT för löpande information!

 

Eventet är helt kostnadsfritt för dig som besökare.

Behöver du hjälp på plats? Leta upp någon av våra funktionärer med denna logga på ryggen:

Våra kläder är tryckta av:

Officiella tävlingar

Under två dagar samlas ekipage från hela Sverige för att delta vid officiella tävlingar inom två olika hundsporter – freestyle/HtM och agility. Freestyletävlingarna bjuder på allt från klass 1 som är klassen för nybörjare till klass 3 där Sveriges allra bästa ekipage tävlar. Här kan du delta med din hund eller komma som publik och låta dig fascineras över fantastiska framföranden där hunden utför olika rörelser till musik. Inget tävlingsprogram är det andra likt, och vi ser program där många olika hundraser deltar. Under helgen arrangerar vi också agilitytävlingar i klass 1, både hopplopp och agilitylopp.

För anmälan till freestyletävling, se hundaktiv.se
För anmälan till agilitytävling, se agilitydata.se/taevlingar

Aktiviteter

Du kan komma med eller utan hund till Forshaga Hundfest. Här kan du delta i tävlingar med priser, prova på olika hundsporter, titta på uppvisningar och lära dig mer om de olika gymnasieprogrammen hos ForshagaAkademin samt Klarafors kurser och utbildningar för vuxna. En fotograf finns på plats om du vill få din hund fotograferad och det finns fika och lunchservering. Ni kommer också ha möjlighet att prova på skyttesimulator med viltvårdsgymnasiet och andra spännande aktiviteter med de andra programmen.
Tänk på att det kommer vara många människor och hundar, och mycket liv och rörelse, i området. Ta därför med din hund endast om den klarar av miljön med alla intryck. Du ansvarar också för att din hund inte interagerar oönskat med andra människor och hundar. Detta är en fest för dig som besökare oavsett om du har med din hund eller inte! 

Utställare och försäljare

På området finns utställare och försäljare av hundprodukter, men också lokala aktörer inom olika områden. Du får med andra ord träffa experter inom olika områden och får möjlighet att köpa tjänster och produkter till festpriser. ForshagaAkademins vilthantering ordnar med matservering i form av viltkebab tillagad på murrikka (finns vegetariskt alternativt), och så har du möjlighet att boka köttlådor. Nedan presenteras en lista över våra utställare och länk till deras sidor. Sidan uppdateras löpande.

Vill du som företag, förening eller övrig organisation finnas med och visa upp verksamheten och/eller sälja produkter och tjänster, TA KONTAKT för mer information. 

Följande företag och organisationer välkomnar dig när du besöker Forshaga Hundfest 18-19 maj 2024

ForshagaAkademin
Ett kunskapscenter med gymnasium och yrkeshögskola

Sportfiskeakademin
Gymnasium för dig som inte kan få nog av fiske och fiskeguidning.

Äventyrsturismgymnasiet
Gymnasium för dig som brinner för äventyr, naturguidning, turism och företagande.

Viltvårdsgymnasiet
Gymnasium för dig vill ägna dig åt jakt, viltvård, turism och företagande.

Interjakt Forshaga UF
Butik med produkter för jakt, fiske och friluftsliv.

Hundsportgymnasiet
Gymnasium för dig som älskar hundar och hundträning, och ser en framtid inom exempelvis djurvård, som professionell hundtränare, hundförare eller som företagare.

Klarafors Hundsport
Kurser, utbildningar och event inom allt som rör hundar. Verksamheten hör ihop med ForshagaAkademin.

Karlstad Hundungdom
Ideell förening som drivs av och för ungdomar i Värmland. Under Forshaga Hundfest får du prova på agility och rallylydnad – och du är välkommen oavsett ålder!

Monster Pet Food
Erbjuder ett stort sortiment av näringsrikt foder för hund och katt, med hög kött- och proteinhalt och naturliga ingredienser.

Hundshopen Forshaga
Tillbehör och foder till hund, katt och gnagare. Lite av det mesta till de flesta. Även foder till häst och höns.

Hundlabb1
Erbjuder/visar upp hundmassage, svarar på frågor om friskvård, rehabilitering och hundhälsa, samt erbjuder prova-på balansboll samt säljer diverse träningsutrustning för hund.

Fru Läder
Säljer läderhalsband, koppel och andra unika och handgjorda läderprodukter av hög kvalitet och stilren design.

Ludna Tassen
Säljer handgjorda och miljömedvetna produkter för hundar och katter.

Happy Tails hunddagis
Berättar om hunddagisverksamhet och svarar på frågor.

Hundar utan hem
Visar upp hundar som söker hem och vår organisations arbete, samt säljer kläder, väskor, termosar och annat från sitt websortiment. 

Hannas Hundfoto
Fotograferar under freestyle- och agilitytävlingarna för att du som tävlar ska ha möjlighet att köpa professionella bilder efteråt.

Denni Pictures
Erbjuder porträttfoton på hunden eller dig och hunden tillsammans. Du får i efterhand välja bilder i lugn och ro, och beställer bara om du vill. Drop in mellan 13:00-14:00 både lördag och söndag.

Svenska Brukshundklubben
En ideell medlemsorganisation för hundägare, specialklubb i Svenska Kennelklubben och frivillig försvarsorganisation. Berättar om verksamheten och visar upp specialsök.

Svenska Jägareförbundet, Värmland
En svensk ideell organisation bildad 1830. Jägareförbundet Värmland företräder jägarna, viltet och jakten, och består av 16 jaktvårdskretsar i alla kommuner i Värmland. Denna helg berättar de om sin verksamhet, med lite extra fokus på att sprida information och kunskap om viltolyckor och eftersöksarbete med hund.

Birger and company & Dr.Clauder’s
Värmländskt företag som arbetar med hantverk och tar fram unika hundtillbehör som säljs runt om i Skandinavien.

Värmlands Kennelklubb
Ideell verksamhet under Svenska Kennelklubben. Informerar under helgen om sin verksamhet. 

Living Aroha
Du som har med din hund får en rabatterad hälsocheck, med viktkontroll, rörelseanalys, kontroll av musklerna och eventuell ömhet. Därefter får du några tips och råd.

Nedan ser du samtliga samarbetspartners till Forshaga Hundfest, som ställer ut och/eller bidrar till ett fantastiskt prisbord för våra tävlanden och priser till besökartävlingar. Klicka på bilden för att komma till respektive sida med mer information!

 

Våra utställare och samarbetspartners

Varmt välkommen till Forshaga Hundfest mellan 10:00 – 16:00 den 18:e och 19:e maj 2024!