Fisketillsyn

Tillsynskurs för dig som vill utbilda dig till fisketillsynsperson och se till att bestämmelser och regler om fiske och fiskevård följs

 

Fisketillsyn

Tillsynskurs för dig som vill bli fisketillsynsperson
Gruppbokning för fiskeföreningar

Datum: Gruppbokning enligt ö.k

Plats: Digitalt eller på plats enligt ö.k

Kurstid: 8 h

Kostnad: 850 kr/person ink. moms

Anmälan: Intresseanmälan för gruppbokning till info@klarafors.se

tel: 010-151 62 67

 

 

 

 

Utbildningsinfo

Som fisketillsynsperson har du ett viktigt uppdrag av sportfiskeklubb eller fiskevårdsområden att undersöka fisk, redskap och fartyg. För att bli en fisketillsynsperson måste du vara 18 år och gå en grundutbildning samt ha en uppdragsgivare. Efter en godkäns ansökan från Länsstyrelsen får du ett förordnande på en period av högst sex år i taget. Den här utbildningen ger dig allt du behöver för att bli fisketillsynsperson och din ansökan till Länsstyrelsen skickas in direkt efter avslutad kurs.

Vi erbjuder även påbyggnadskurs och fortbildning för fisketillsynspersoner vars period på sex år gått ut. Kontakta info@klarafors.se för att boka in skräddarsytt kurstillfälle.

 

Pedagogik

Våra utbildningar håller hög kvalitet och ställer krav på deltagaren. Efter genomförd utbildning ska du känna dig trygg i din roll och besitta en förmåga att med ett gott värdskap ses till att lagar och regler för fiskevård och fiskevatten följs. Kursen genomförs av erfaren lärare och fiskeguide i samarbete med Sportfiskegymnasiet vid Forshagaakademin – ett kunskapscenter.

Två hundar med person

Innehåll:

  • Lagstiftning
  • Fiskerätt
  • Fiskevård
  • Fisketillsyn
  • Prov
Personalbild sportfiskeguide

Utbildningsansvarig: Mikael Eriksson
mikael.eriksson@forshagaakademin.se

 

Klarafors utbildningar genomförs i samarbete med