Aktiviteter

Friluftsliv och naturupplevelser

Aktiviteter

Friluftsliv och naturupplevelser

Aktiviteter

Friluftsliv och naturupplevelser

Utomhusaktiviteter i vacker natur

Vi sänker tröskeln till rekreation och friluftsliv i värmländsk natur. I vårt aktivitetesutbud finns något för alla och upplevelserna innebär även ett lärande. 

Paddling längs Klarälven

Guiden kommer att ta gruppen längs en förutbestämd rutt som visar vacker natur och spännande kultur, våra naturguider kommer berätta om det lokala växt och djurlivet samtidigt som Värmlands rika kulturhistoria vävs in i sammanhanget. Våra guider är vana med att ta med sig grupper med olika förutsättningar, så denna aktivitet kan enkelt anpassas efter gruppens önskemål.

Denna produkt passar utmärkt att kombinera med fiske.

Gruppstorlek från 5 personer

Tidsåtgång från 1 – 3 timmar

 

Fiske i Örnäs

Möjlighet att få tillgång till en privat sjö, tillsammans med guide/instruktör, utrustning och möjlighet till mat lagad på plats. Lilla Örnäs är en privat sjö, som är spångad runt hela, det betyder att man slipper bli blöt om fötterna när man går runt och letar fisk.
 Tillsammans med en guide får gästerna alltid tillgång till goda tips och råd, det är även perfekt för nybörjare då guiden gärna ger instruktioner för att öka fiskelyckan och även en förstagångsfiskare har goda möjligheter att få kämpa med en fisk. Vid sjön Lilla Örnäs finns bra infrastruktur, som matplats, stor eldplats/grill, utedass och bekväma fiskeplatser även för de som har lite svårt att gå. Givetvis har gästerna möjlighet att ta med sig sin fångst hem. 

Denna produkt passar utmärkt att kombinera med skytte.

Gruppstorlek 5 – 30 personer
Tidsåtgång från 3 timmar – Heldag

Natur-Yoga

Värmlands natur är avslappnade som den är, men att toppa detta våra duktiga yoga instruktör är en bra möjlighet att rena kropp och själ. Vår instruktör kommer att möta upp gruppen vid en naturskön plats nära gruppens utgångspunkt och sedan gå igenom ett program med närande yogaövningar. Vår instruktör är erfaren och kan därför anpassa övningarna efter gruppens önskemål, därför passar denna aktivitet bra för både helt nya utövare till erfarna grupper.

Gruppstorlek: från 5 personer

Tidsåtgång 1- 2 timmar

Rullskidor/mountainbike/cykling

För grupper som vill anstränga sig mer rent fysiskt kan vi erbjuda rullskidor eller mountainbike, här kommer gruppen att tillsammans med en guide ta sig längs en förutbestämd slinga våra guider är erfarna och kan enkelt anpassa detta till gruppens förutsättningar, för den våghalsiga kan vi även erbjuda en teknikbana för mountainbike.

Gruppstorlek från 5 personer

Tidsåtgång från 1 – 3 timmar

5-kamp
Kluriga lekar och utmaningar

Tävlingsnerver och laganda i allt från kluriga labyrinter, utomhusmatlagningstest till skyttetävling och friluftsteknik –
här är en dag att minnas

 

 

Svampplockning

Skogsguidning med svampplockning på våra bästa ställen. Här får du chansen att lära dig om all ätbar svamp utöver de vanliga.

Gruppstorlek från fem personer

Tidsåtgång från 1-3 timmar

Utomhusmatlagning
Gourmet möter överlevnadsteknik

Lär er laga mat utomhus över öppen eld i vacker naturmiljö med erfaren kock och ge er själva en matupplevelse att minnas. Med lokala kvalitetsråvaror och gourmetinriktning möter exklusiv mat vilmark och natur.

Gruppstorlek från fyra personer

Övernattning vid Örnäs i vildmarkstält

Upplev solnedgången i skogens tystnad tillsammans  efter en dags äventyr med övernattning i vildmarkstält.
Starta morgonen med frukost vid sjön och fiske i gryningen, yoga eller annan aktivitet enligt ö.k.